eHealth

Q & A

Wat moet ik doen bij een datalek?

| Van collega’s hoorde ik dat vorig jaar de nieuwe Wet meldplicht datalekken is ingegaan. Wat houdt dit precies in en wat moet ik doen als ik merk dat mijn patiënt gegevens per ongeluk door onbevoegden worden ingezien? De auteurs van de Handreiking Meldplicht datalekken in de eerstelijnszorg van de LHV antwoorden. Lees meer »

Q & A

Wat zijn de financiële risico’s van een datalek in mijn praktijk?

| Sinds 1 januari 2016 is de Wet Meldplicht Datalekken van kracht. Ik weet dat ik verplicht ben te melden als persoonsgegevens vanuit mijn huisartsenpraktijk in handen zijn gekomen van personen die daar geen toegang toe mogen hebben. Maar wat zijn nu de risico’s en financiële gevolgen van een datalek? Tom Ikink, manager collectief advies, Sibbing & Wateler geeft antwoord: Lees meer »

Q & A

Hoe krijg ik grip op mijn e-mail?

| Steeds vaker krijg ik e-mails van assistenten, collega-huisartsen, specialisten of laboratoria. Mijn inbox loopt in de loop van de dag vol en ik verlies het overzicht. Soms vergeet ik daardoor belangrijke e-mails te beantwoorden. Hoe kan ik het beste mijn e-mailbox managen? Arjan Broere, auteur van het boek Overleef je inbox in 60 minuten geeft antwoord. Lees meer »

Q & A

Q and A: Moet ik meer via e-mail communiceren?

| Patiënten willen steeds vaker via de e-mail met hun huisarts communiceren. Maar sommige huisartsen zijn  bang dat ze dan toch niet goed kunnen overbrengen wat ze bedoelen. Is dit koudwatervrees of hebben ze wel een punt? Saskia Timmer, auteur van het het boek ‘e-health in de praktijk’ geeft antwoord: Lees meer »